I går lagde jeg en porsjon av disse uunnværlige julekakene. Som jeg ofte gjør, så laget jeg min egen oppskrift. Jeg har laget en middels "sunn" versjon. Det vil si at jeg har valgt å bruke økologiske egg, økologisk kokosfett (cocosa uten smak) og økologisk kaffe. Jeg har brukt 70 % sjokolade, og jeg har brukt sukrinmelis i stedet for vanlig melis. Under finner du min oppskrift.
Årets første julebakst er i boks.
250 g Cocosa uten smak (brun etikett)
200 gram Freia Premium 70 % sjokolade
8 ss kaffe
2 egg
1/2 dl sukrinmelis
1 ts vaniljesukker
100 gram puffet ris
Smelt cocosa og sjokolade over vannbad. Tilsett kaffe i blandingen.
Kjør sammen egg, melis og vaniljesukker til eggedosis.
Tilsett sjokolade- og kaffeblandingen i eggedosisen og rør rundt. Tilsett puffet ris og rør til alt har blandet seg godt.
Sett risbollene i muffinsformer eller på plate med en skje. Sett kaldt.
Risbollene kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet, eller fryses ned. Jeg liker å fryse dem ned, og heller ta de opp etterhvert som de skal brukes.
For en enda sunnere variant bruk cocosa extra virgin. Grunnen til at jeg har valgt å ikke bruke den nå, er fordi jeg vil at risbollene skal smake slik de gjorde når jeg var lita jente. Med cocosa ekstra virgin vil de smake mer av kokos.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar