Jeg bruker å kjøpe poser med frosne mangobiter, da jeg synes fersk mango er veldig dyrt. Derimot kjøper jeg en hel fersk ananas, skjærer den opp i terninger og putter den i fryseren. (Banan kan også skjæres i skiver og legges i fryseren.) Jeg synes frossen frukt og bær er genialt til smootie, for da trenger en ikke bruke opp alt i løpet av noen få dager. En slipper unna brune bananer og overmoden ananas!
Tropisk smootie (1 stort glass)
2 1/2 dl økologisk rismelk
1 ss økologisk kokosolje
1/2 ts vaniljepulver
Mango
Ananas
Ha rismelk, kokosolje og vaniljepulver i blenderen. Tilsett deretter de frosne bærene litt av gangen mens du blender. Hvor tykk smootien blir avhenger av hvor mye frukt du har i. Jeg synes smootien er best når den er iskald, og bruker derfor å ha i et par isbiter etter at den er ferdig blendet.
Ha rismelk, kokosolje og vaniljepulver i blenderen. Tilsett deretter de frosne bærene litt av gangen mens du blender. Hvor tykk smootien blir avhenger av hvor mye frukt du har i. Jeg synes smootien er best når den er iskald, og bruker derfor å ha i et par isbiter etter at den er ferdig blendet.
Smootien blir ekstra elegant i et vinglass.
Jeg har en kraftig blender som knuser frosne bær uten problemer. Hvis ikke blenderen er kraftig nok, kan du ta opp bærene en stund før du skal lage smootien og la dem tine litt. Evt kan du ta de opp kvelden før og la de ligge i kjøleskapet til neste morgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar