lørdag 5. september 2015

Syndig sjokoladekake

I går laget jeg sjokoladekake. En syndig en sådan! Anledningen var besøk av mine svigerforeldre, samt en forsinket bursdagskake til Daniel! Bunnen hadde jeg liggende klar i fryseren, så det var i grunnen bare å lage et godt fyll til kaka. Tidligere har jeg laget fyllet av smeltet smør, men denne gangen ønsket jeg å lage det ved å piske romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene. Etter en rask titt på nettet fant jeg en oppskrift som så bra ut. Oppskriften er hentet fra www.detsoteliv.no, og kan virkelig anbefales! Jeg valgte å gjøre min egen vri på oppskriften ved å tilsette kaffe, samt bruke vaniljesukker istedet for vaniljeekstrakt.
Pynten har jeg laget ved å ringle smeltet sjokolade på et bakepapir som jeg deretter satte i fryseren.

Vanligvis spiser jeg minimalt med gluten og sukker, men jeg måtte unna meg et stykke av denne i dag. Det er jo tross alt lørdag :) Under finner du en moderert oppskrift på fyllet om det skulle friste. 

Oppskrift

250 g romtemperert smør. 
3 dl kakao
1 ts vaniljesukker
1,8 dl melk
3 ss kaffe
500 g melis

Pisk smør, kakao og vaniljesukker luftig. Tilsett deretter melk, kaffe og melis. (Jeg valgte å sikte inn melisen.) Jeg fikk litt fyll til overs, så neste gang skal jeg ha et litt tykkere lag i midten. 

2 kommentarer:

  1. Nammmmmm! Den så skikkelig digg ut ! 👍

    SvarSlett
    Svar
    1. Må innrømme at jeg også syntes den ble veldig god :D

      Slett