Når jeg gikk over til et glutenfritt kosthold, syntes jeg det var vanskelig å finne en god oppskrift på pizzabunn. Jeg testet oppskrifter som både inneholdt egg og gjær, men fant ingen som jeg var fornøyd med. Jeg prøvde meg frem og ble til slutt veldig fornøyd med den oppskriften som jeg deler med dere nå.
Dette er en tynn glutenfri pizzabunn som smaker godt, og er rask og enkel å lage. Den trenger ingen heving, så du kan kjevle den ut med en gang.
Glutenfri pizzabunn àla Veronica
Jyttemel selges i de fleste matbutikker. Let i seksjonen for "allergi".
Glutenfri pizzabunn àla Veronica
3 dl vann
1 ts salt
2-3 ss olivenolje
Jyttemel (blå)
Bland vann, olje og salt lett sammen. Ha i jyttemel til passe deig. Kna deigen før du kjevler den ut på et bakepapir. Kjevle ut til ca 3 mm tykkelse. Bunnen forstekes på varmluft 230 grader til den er sprø. (Midterste rille) Ta den deretter ut og ha på ønsket fyll. Sett den inn i ovnen igjen og stek til osten er gylden. NB: Det er viktig å også dekke kantene på pizzabunnen med ost, ellers blir de for mye stekt.
Prøv deg gjerne frem i forhold til varme. Her jeg bor nå er ikke stekeovnen av det beste slaget, så tid og temperatur kan nok variere.
Prøv deg gjerne frem i forhold til varme. Her jeg bor nå er ikke stekeovnen av det beste slaget, så tid og temperatur kan nok variere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar