I år skal jeg prøve å lage en liten grønnsakshage siden vi endelig har egen tomt. Fortrinnsvis har jeg lyst til å dyrke salat fordi det er noe vi bruker veldig mye av. Videre har jeg lyst til å prøve å dyrke både gulrøtter, agurk og forskjellige urter, men jeg har liten erfaring med å dyrke egne grønnsaker, så derfor blir dette et pilotprosjekt. Det sies at salat er noe av det enkleste en kan dyrke, så da får vi se om det stemmer. Nå har jeg tyvstartet sesongen med å forkultivere to typer salat; henholdsvis vill ruccola og lollo rosso. Begge frøtypene er økologiske, og de er plantet i økologisk så-jord. Senere skal salaten ut i opphøyde kasser.
Lollo rosso og ruccola spirer.
Salatfrøene plantet jeg i et minidrivhus som jeg kjøpte på Felleskjøpet, og etter tre dager tittet spirene frem. Minidrivhuset har stått foran vinduet på vaskerommet, som er det kaldeste rommet i huset vårt. I motsetning til mange andre grønnsaker, spirer salaten nemlig best når den står et sted hvor det er under 20 grader.
Hele dette prosjektet blir i stor grad et "learning by doing" prosjekt, og jeg er spent på hva jeg klarer å få til. Målet er at vi på sikt skal kunne bli selvforsynt med grønnsaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar