onsdag 23. desember 2015

Julemat

Noe av det jeg setter mest pris på i julen er god mat. I år skal vi være hjemme på julaften, og derfor skal vi tilberede julemiddagen selv. Tradisjonen til både meg og Daniel er ribbe på julaften, og det blir det i år også. I går krydret jeg ferdig ribba med salt og pepper, og den står nå i kjøleskapet og godgjør seg til i morgen. Jeg spiser bare ribbe en gang i året, så jeg gleder meg veldig til julemiddagen. Som tilbehør til ribba blir det kokte amadinepoteter, kokte gulrøtter, parisersurkål og tyttebær. I tillegg blir det julepøse av fugl. Det har vi ikke hatt før, så det blir en ny og spennende smak. Julepølsa er lagt av and og kylling og er produsert i Vestfold. Til dessert blir det hjemmelaget riskrem.

Ferdig krydret ribbe med salt og pepper.
Ribba er kjøpt i ferskvaredisken på Meny.

Sist lørdag var vi forøvrig på det årlige julemarkedet i Trondheim sentrum, og da kjøpte vi et stykke med einerøkt vill-laks. Laksen var tørr og hadde skikkelig god røyksmak. Akkurat slik som jeg liker den! Pappa har alltid røykt fisken selv, og bedre fisk får en ikke. I tillegg kan ikke oppdrettslaks måle seg med vill-laks, verken på smak, eller i sunnhet.

Vi kjøpte også to pakker med Bratwurst. Pølsene er laget av økologisk frilandsgris, og har en fantastisk smak. Vi kjøpte samme type i fjor også, og de er absolutt å anbefale. I fjor brukte vi noen av pølsene i suppe, men de fortjener å bli spist sammen med en god hjemmelaget potetmos, for da kommer smaken bedre til sin rett. Jeg kunne handlet mange bæreposer med mat på markedet, men nå er det engang slik at kortreist og økologisk mat også har en ganske høy pris. Derfor ble det bare laks og pølser denne gangen, samt noen sjokoladebiter fra Rørøs med blant annet brunost! Sjokoladebiten med brunost smakte skuffende lite av brunost - men den var veldig god.
Økologisk Bratwurst og einerøkt vill-laks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar