søndag 25. oktober 2015

Pastasalat med spekeskinke og avokado

Jeg blir aldri lei av en god salat. Det er noe jeg kan spise hver dag, enten til lunsj, middag eller kvelds. Jeg vet at mange, spesielt menn, ikke mener at salat er "mat", eller at salat er mettende. Det er bare tull! Hvis en lager salaten på riktig måte er den både mettende og inneholder alt kroppen trenger. Grønnsakene gir oss store mengder næringsstoffer, avocadoen og pinjekjernene er proppfull av sunne fettsyrer, fetaosten står for proteiner og pastaen inneholder karbohydrater. En slik salat er faktisk et perfekt sammensatt måltid, og ikke minst så smaker det godt.

En sikker vinner hjemme hos oss.


Pastasalat med spekeskinke og avocado

1 Crispi salat
1 paprika (øko)
10-12 cherrytomater (øko)
1 avocado
1/2 rødløk (liten) (øko)
3-4 skiver spekeskinke
Fersk fetaost
Ristede pinjekjerner (øko - jeg bestiller fra utlandet)
Glutenfri pasta

God økologisk olivenolje og pepper

Jeg velger økologiske produkter så ofte jeg kan, siden Mattilsynet stadig øker mengden av tillatte giftstoffer i maten vår. Bare i år har det vært tre økninger, tiltross for at nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder miljøgifter i kroppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar