Jeg brukte lammekjøtt, da jeg personlig ikke liker smaken av fårekjøtt. I tillegg valgte jeg å bruke bog fordi dette har mindre fett. Kjøttet jeg kjøpte var fra merket "Henriettes smaksopplevelser", etter tradisjon fra selveste Schjønberg Erken. Kjøttet hadde en noe dyrere kilopris enn Gilde sitt, men jeg er opptatt av gode råvarer, og spanderer lett noen kroner ekstra på kvalitet.
Velg bog om du vil ha lite fett.
Legg kjøtt og kål i lag. Begynn med kjøttet og legg fettsiden ned.
Det ferdige resultatet :)
Det ferdige resultatet :)
Min fårikål:
Ca.1,5 kg kjøtt fra bog m/bein.
1 hodekål
2 dl vann
15 stk hele pepperkorn
Salt
1 ss jyttemel til jevning
Legg kjøtt og kål lagvis, og ha salt, pepper og mel mellom hvert lag. Hell på 2 dl vann. Jeg lot fårikålen småkoke i 3 timer, og serverte den med mandelpotet.
Konklusjon: Det er enkelt å lage fårikål, og det blir herved en fast høsttradisjon!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar